070-723 97 19

Beskärning

Vi utgår från norberg

Vi hjälper dig med din beskärning

Om du önskar hjälp med beskärning av dina fruktträd, buskar eller andra träd så hjälper vi på Stig Nylanders gärna till. Att beskära träd och buskar är lite av en konst och våra kunniga experter i beskärningsgruppen säkerställer att beskärningen håller högsta möjliga kvalitet. Vi ser till så att träden och buskarna vi beskär ser hälsosamma ut samtidigt som de behåller sin naturliga charm och skönhet.

Offert Beskärning

Det finns många anledningar till att beskära träd eller buskar. När det gäller träd så kan det till exempel ha blivit för stort, börjat växa in mot en byggnad eller skymma ljusinsläpp i hus eller trädgård.

Det finns många olika typer av beskärning och vi på Stig Nylanders hjälper dig hitta rätt metod för att tillgodose dina önskemål utan att skada träden. Beskärning av buskar och träd är nämligen någonting som inte får göras halvhjärtat. Att hantera träd eller buskar fel kan leda till allvarliga fel och defekter som inte alltid kan räddas upp vid ett senare tillfälle.

 

En korrekt utförd beskärning måste ske under rätt period och på rätt sätt. Det säkraste sättet att få det korrekt utfört är att ta hjälp av ett proffs som verkligen har koll på hur beskärningen ska gå till. Här på Stig Nylanders är vi proffs på beskärning!

 

När träd eller buskar ska beskäras är det viktigt att komma ihåg att alla träd och alla buskar inte har samma förutsättningar och behov. Därför kan beskärningen se annorlunda ut från buske till buske eller från ett träd till ett annat.

Beskärningen kan till exempel utföras för att ge fler blommor och vid ett annat tillfälle för att ge en buske eller ett träd en viss form eller storlek. Vissa buskar och träd behöver beskäras kontinuerligt och vissa andra buskar och träd kan beskäras mer sällan i syfte att föryngra eller att jämna till. För att hålla en buske vacker och vid god vigör under en längre tid behöver den beskäras kontinuerligt.

 

När det gäller beskärning av träd så är det så att olika träd beskärs under olika tider på året. Vårvintern är en tidsperiod då många träd med fördel kan beskäras eftersom trädet är är i vila och inte blir lika stressat. Under vårvintern syns dessutom trädets struktur mycket tydligare.

 

Många andra träd, buskar och även häckar mår bäst av att beskäras under den så kallade JAS-perioden. JAS är en förkortning som står för månaderna juli, augusti och september. Dessa träd och buskar beskärs alltså under sommaren, sensommaren och tidigt på hösten.

Detta görs eftersom träden och buskarna mår bäst av att beskärningen görs precis innan de går in i sin vintervila. Under JAS-perioden tål dessa träd och buskar i regel ingrepp bättre. Under denna period är det också lättare att se var träden och buskarna är angripna av skadedjur.

 

När det gäller fruktträd kan vi verkligen rekommendera att anlita proffshjälp eftersom en korrekt utförd beskärning ser till så att fruktträdet håller sig friskt och kan bära frukt i flera generationer. Kontakta oss idag för att få hjälp med beskärning!